Δυνατή παρουσία του Aros

Σε λίγες μέρες στο 2ο AmiCamp θα υπάρχει δυνατή παρουσία του Aros με δύο μηχανήματα να τρέχουν δύο διαφορετικές εκδόσεις του. Όσοι δεν γνωρίζετε κάτι για το Aros ως project, είναι μια προσπάθεια μεταφοράς του AmigaOS 3.1 σε x86 μηχανήματα, του οποίου η ανάπτυξη ξεκίνησε το 1995 από τον Aaron Digulla. Το Aros διατίθενται εντελώς δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, για όποιον θέλει να το υποστηρίξει και να το βελτιώσει.

Στο AmiCamp uα μπορέσετε να δείτε το μικρό υπολογιστή παλάμης Raspberry Pi να τρέχει την τελυταία έκδοση του AEROS, αλλά και το RiscOS, κάτι που πραγματικά είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για ένα τόσο μικρό μηχάνημα.

Ακόμα θα υπάρχει ένα PC που θα τρέχει την τελευταία έκδοση του Icaros Desktop, ίσως η πιο πλήρης διανομή βασισμένη στο Aros, το οποίο περιέχει ένα μεγάλο μέρος του διαθέσιμου λογισμικού για το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα. Δείτε πως μπορείτε να δώσετε νέα πνοή στον παλιό σας υπολογιστή με ένα πολύ γρήγορο και ελαφρύ λειτουργικό, και κυρίως με την αίσθηση του AmigaOS. Με πάρα πολλά προγράμματα και παιχνίδια έτοιμα για χρήση, το Icaros Desktop θα μπορούσε άνετα να καλύψει τις καθημερινές σας ανάγκες στο σπίτι.